We stropen de mouwen op voor Woensel Zuid!

Suzanne van Gool 08-04-2024
82 keer bekeken

“Met elkaar zetten we de schouders eronder en stropen de mouwen op voor Woensel Zuid” Met deze woorden opende burgemeester Dijsselbloem de presentatie van het Uitvoeringsprogramma Pact Woensel Zuid.

“Met elkaar zetten we de schouders eronder en stropen de mouwen op voor Woensel Zuid” Met deze woorden opende burgemeester Dijsselbloem de presentatie van het Uitvoeringsprogramma Pact Woensel Zuid. De afgelopen periode is samen met bewoners en alliantiepartners gewerkt om een programma te maken om de leefbaarheid en veiligheid de komende jaren te verbeteren in Woensel Zuid. Het uitvoeringsprogramma voor de komende drie jaar is klaar en nu gaan we samen aan de slag en samen maken we het verschil.

Pact Woensel Zuid

In Woensel Zuid profiteert niet iedereen van de groei die Eindhoven doormaakt. Problemen zoals armoede, schulden, criminaliteit en kansenongelijkheid voor kinderen en jongeren, zijn thema’s die in dit gebied spelen. Het programma is erop gericht om van Woensel Zuid een fijne plek te maken waar je graag woont, leeft, werkt en veilig opgroeit.

Vanuit het Rijk is het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid opgesteld. Woensel Zuid is een van de 20 gekozen gebieden waar de komende 20 jaar met bewoners, ondernemers, gemeente, alliantiepartners samengewerkt wordt om complexe problemen aan te pakken. Met subsidiegelden, kennis en inzet lossen we problemen op, of maken ze beheersbaar. Dit doen we samen. De bewoners en ondernemers van Woensel Zuid spelen hierbij een onmisbare rol.

Alliantiepartners

Vier nieuwe partners ondertekenden vorige week het Pact. Met inmiddels 58 alliantiepartners gaan aan de slag om van Woensel Zuid weer een plek te maken waar het fijn wonen is. Met bewoners en ondernemers uit de buurt, worden er verschillende initiatieven rondom de thema’s Perspectief, Fijne Buurt en Samen Leven uitgewerkt.

Jeugd Financieel Fit

Een van de initiatieven is ‘Jeugd Financieel Fit’. Alliantiepartner Kansen voor Kinderen Kristel de Groot: “Kinderen moeten kunnen opgroeien zonder financiële problemen. Met verschillende programma’s, leren we hen de waarde van geld. We helpen hen om de juiste keuzes te maken en risico’s goed in te schatten”. Naast focus op de jeugd worden ook ouders en verzorgers betrokken bij dit initiatief.

KlusbusPLUS

De Eindhovense Klusbus heeft al meer dan 11.000 huishoudens geholpen met energie besparen. KlusbusPLUS gaat op zoek naar talent in de wijken om hieraan bij te dragen. Nieuwe banen als Energiefixers worden gecreëerd. De Energiefixers helpen bewoners met aanpassingen in het huis om geld te besparen en fijn te wonen.

De komende drie jaar worden de eerste initiatieven uitgerold. Dit doen we samen. We maken van Woensel Zuid een plek waar je fijn woont, je thuis voelt, geholpen wordt als het even niet zo goed gaat en waar je perspectief hebt. Dat is keihard nodig. We zetten met elkaar de schouders eronder.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen