Pact Woensel Zuid

In Woensel Zuid zien we dat het minder goed gaat dan in de rest van Eindhoven. Niet iedereen in het stadsdeel kan van de groei van de stad meegenieten. Zo heb je als je in Woensel Zuid woont gemiddeld minder kans op een passende opleiding of baan, een goede woning in een fijne buurt of op de juiste hulp als in andere delen van de stad. Kortom: in bepaalde delen van het stadsdeel Woensel Zuid is het voor veel mensen lastig leven. En dat willen we met het Pact Woensel Zuid veranderen.

In het Pact staat waar we gezamenlijk aan gaan werken en hoe we dat gaan doen.

Download het pact hier! 

In het Uitvoeringsprogramma staat waar we gezamenlijk aan gaan werken.

Download het uitvoeringsprogramma hier! 

 

 

 

 

 

Met elkaar, voor elkaar

Er gaat ook veel goed in Woensel Zuid. Door met elkaar meer aandacht te geven aan de dingen die niet goed gaan, zorgen we er voor dat we over 20 jaar alleen nog maar over die positieve dingen kunnen praten. Daarvoor gaan we aan de slag met de ‘Alliantie Woensel Zuid’. De alliantie bestaat uit allerlei partners uit het gebied.

De problemen die in buurten in Woensel Zuid spelen, hebben vaak met elkaar te maken. Zo hebben je financiële situatie en je woonomgeving bijvoorbeeld óók invloed op je gezondheid. En je gezondheid heeft dan weer invloed op je mogelijkheden om te werken en daarmee op je inkomen. Om te zorgen voor verbetering, moeten we de problemen dus tegelijk aanpakken.

Het Pact Woensel Zuid is onderdeel van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid.

 

Aan de slag!

We beginnen niet opnieuw. Er gebeuren gelukkig al heel veel goede dingen. Dat wat goed werkt, willen we met het Pact versterken. Ook gaan we in verschillende teams aan de slag met de verschillende vraagstukken uit Woensel Zuid. Dat doen we aan de hand van drie belangrijke thema’s:

 

 

Perspectief

Dat gaat over het ontwikkelen en ontdekken van talenten. Fijn opgroeien hoort daar ook bij. Maar ook plezier hebben in je werk of in het ondernemen.

Samen leven

Gaat over: elkaar kennen, je thuis voelen in de wijk en respect hebben voor elkaar, ondanks je verschillen.

Fijne buurt

Een goed huis en een fijne buurt zijn erg belangrijk. We willen dat je je overal in Woensel Zuid veilig voelt en woonplezier hebt.

 

 

 

 

 

 

 

Het Pact in het kort

Wil je in een paar zinnen lezen wat het Pact inhoudt? Bekijk dan hier het ‘Pact in het kort’.

Download Het Pact in het kort

 

 

 

 

 

Cookie-instellingen