Alliantiepartners ontdekken op de fiets Woensel Zuid

Suzanne van Gool 23-04-2024
42 keer bekeken

Meer dan 20 alliantiepartners en bewoners trotseerden de regen en fietsen mee om Woensel Zuid te ontdekken en elkaar beter te leren kennen. Wat is er allemaal en wat gebeurt er allemaal al? De eerste stop was bij @Stichting T+Huis.

Op de fiets door Woensel Zuid

Meer dan 20 alliantiepartners en bewoners trotseerden de regen en fietsen mee om Woensel Zuid te ontdekken en elkaar beter te leren kennen. Wat is er allemaal en wat gebeurt er allemaal al? De eerste stop was bij @Stichting T+Huis. Een plek midden in Hemelrijken, waar al mooie verbindingen in de buurt zijn ontstaan.

“Wij zijn een plek waar we ons richten op kansengelijkheid en taalontwikkeling van kinderen. We werken veel samen met basisscholen uit de buurt en streven ernaar om het toekomstperspectief van kinderen te vergroten, aldus Aike Heuvelink, directeur van Stichting T+Huis.

Na dit enthousiaste verhaal vertrok de groep via de Kruisstraat naar @Platform Kronehoef ’t Hof. Voorzitter Anthony van Lierop vertelde enthousiast wat er allemaal georganiseerd wordt. Van yoga, tot kaartmiddagen van buurtontbijtjes tot lunch. Deze middag kookten  oudere buurtbewoners samen met de jongeren van @MDT Pak de VIBE. Samen genoten ze van de lunch. Mooie verbindingen en gesprekken tussen ouderen en jongeren.

Terug op de fiets op weg naar @Stichting Ik Wil, inmiddels is het gestopt met regenen en schijnt de zon. Dit bezoek maakte diepe indruk op iedereen. Door de persoonlijke verhalen werd duidelijk hoe belangrijk deze plek is voor de buurt. “Een plek hebben in de maatschappij, tegengaan van uitsluiting en het leven zin geven, zijn belangrijke dingen die hier gebeuren, aldus Leyla Kalender van @Stichting Ik Wil. Na dit indrukwekkende bezoek vervolgde de tocht naar @Wijkcentrum De Werf en @jongerencentrum De Energy. Dynamo Jeugdwerker Mohamed Moskil vertelde over de programmering voor jeugd en hoe zij hiermee inspelen op actualiteiten en maatschappelijke vraagstukken. Zo organiseerden zij een bijeenkomst over werken als zzp-er in de zorg. Meer dan 80 jongvolwassenen bezochten deze bijeenkomst.

Het bezoek werd afgesloten door Fleur Besters die zeer bevlogen vertelde over @MDT Pak de VIBE. Een zeer succesvol programma. Inmiddels hebben meer dan 400 jonge deelnemers kennis gemaakt met dit programma en het aantal scholen dat aansluit groeit. In de stromende regen fietsten we weer met een warm gevoel naar huis.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen